Szybka ocena stanu zdrowia przy pomocy papierka lakmusowego, badanie pH moczu. Najprostszą i najtańszą metodą oceny stanu swojego zdrowia, w zaciszu domowym jest badanie pH moczu. Które jest równoznaczne z badaniem pH krwi, które wymaga bycia w laboratorium. Do oceny stanu swojego zdrowia należy użyć papierków lakmusowych i przeprowadzić badanie według następujących zasad:

1. Badanie moczu należy przeprowadzić po minium 5 godzinach odpoczynku/snu.

2. Badając mocz ze środkowego strumienia(pierwszy mocz jest kwaśny), przykładając papierek lakmusowy. Należy dokonać odczytu, zaraz nieczekając aż wyschnie, nie dodtykać palcami części papierka, służącego do badania. Należy dokonać kilku pomiarów w ciągu dnia od 3-5 na przestrzeni kilku dni.

Należy sporządzić wykres odczytów oraz zapisywać produkty, które były spożywane.

3. W przypadku odczytu 7-7,45 pH, wskazuje na stan zdrowia idealny.

W przypadku oczytu poniżej 7 pH wskazuje na stopniowe zakwaszanie.

W przypadku oczytu powyżej 8 pH wskazuje na zasadowość.

Należy udać się wówczas do lekarza.

4. Ocena stanu zdrowia przy pomocy badania pH moczu, pozwala nam kontrolować stan zdrowia, aby nie dopuścić do chorób i dolegliwości, bólu i niepotrzebnych cierpień. Jednak nie należy zapomnieć o aktywności fizycznej i utrzymaniu właściwej wagi ciała.

5. Jedynym, który skutecznie pomaga doprowadzić do równowagi kwasowo-zasadowej, właściwej przemiany materii, która nie pozwala na nagromadzenie tłuszczów i przybrania masy ciała to preparat Universum Life.

Preparat Universum Life jest bardzo skuteczny w odchudzaniu.

6. Universum Life należy stosować w chorobie jak i w profilaktyce aby skutecznie wzmocnić organizm. Preparat dobrze tolerowany przez każdy organizm.

Papierek Lakmusowy powinien znajdować się w każdym domu jako najszybsza i najtańsza metoda oceny stanu zdrowia.