1. Otto Wargurg w 1931 roku udowodnił, że komórki nowotworowe rozwijają się w środowisku kwaśnym.
  2. Dr Josef Jonas informuje, w leczeniu zakwaszenia najważniejsze znaczenie mają preparaty wapniowe, które alkalizują środowiska organizmu. Przyczyniają się do neutralizacji nadmiernej ilości kwasów, tym samym do utrzymania właściwej równowagi kwasowo-zasadowej. Wapń zasadotwórczy ma zdolność oczyszczania i usuwania z organizmu toksyn, w tym metali ciężkich. Podane informacje wskazują, że skutecznym w leczeniu jest preparat Universum Life.
  3. Royal London Hospital informuje, że niezwykle skutecznym lekiem jest metoda leczenia na preparacie wapniowym, co kolejno wskazuje, że preparat Universum Life jest właściwym w przyjętej metodzie leczniczej.
  4. Dr Mogau Yogooba informuje, że najskuteczniejszym w metodzie leczniczej przywracania organizmu do prawidłowego pH jest preparat wapniowy, co kolejno jest dowodem, że Universum Life jest właściwy w metodzie likwidującej zakwaszenie i przyczyny wszystkich chorób
  5. Dr Mark Pagel, Uniwersytet Arizona Center dowiódł, że jedynym najbezpieczniejszym i najbardziej skutecznym w metodzie leczniczej przywracania równowagi pH w organizmie, leczeniu chorób łącznie z chorobami nowotworowymi jest usuwanie kwasowości krwi przy użyciu preparatów wapniowych jak Universum Life
  6. Dr Johan Whitaker dowiódł, że preparaty wapniowe są dobrze tolerowane przez organizm ludzki, są bezpieczne, a przyjęta metoda leczenia zakwaszenia powoduje wyleczenie organizmu z najcięższych chorób.
  7. Viki Lansky informuje, że metoda leczenia oparta na preparatach wapniowych(Universum Life) jest nieszkodliwa i nie stanowi zagrożeń dla organizmu.
  8. Prof. Peter Jaszczura inforumje, że najbardziej skuteczną metodą leczniczą usuwania kwasowości krwi, łącznie z leczeniem chorób nowotworowych jest preparat wapniowy, alkalizujący środowisko organizmu(Universum Life)
  9. Dr Simoni informuje, że powodem wszystkich chorób, łącznie z chorobami nowotworowymi jest środowisko kwaśne i występująca w nim pleśń.